f01_1364
f01_1363

erjesztési folyamatnak, amely öt, vagy annál több napig tart. Az „élő” aktív kovászokat ellenőrzött körülmények között szárítjuk por alakúra. Annak ellenére, hogy a porkovászok a szárítási folyamat során elveszítenek néhány illékony anyagot, a szárítódobon történő pirítás új ízeket is ad nekik. 

A por vagy folyékony formában kapható Fermento termékek széles körben, a gyümölcsöstől a pörköltig, a légiestől a virágosig kínálnak kellemes fermentációs ízeket. A Fermento termékekkel ügyfeleink könnyen és természetes módon készíthetnek innovatív, karakteres ízű termékeket, hiszen az összetevők kiegyensúlyozott kombinációjának, a természetes aromáknak és az előállítási technológiának köszönhetően minden termék magas ízkoncentrációval rendelkezik.

A különböző ízű Fermento termékek 100 százalékban természetes kovászok, s ennek eredményeképpen ugyanazokkal az előnyökkel rendelkeznek, mint a hagyományos kovászok. A Fermento termékcsalád termékei por alakú kovászok pirított malátával, valamint folyékony kovászok erjesztett gyümölcspürével. Gyümölcskovászaink különböző felhasználási módra alkalmasak: a Fermento L Apricot például gyümölcsös-virágos ízvilágot kölcsönöz a toast-kenyereknek, szendvicskenyereknek, és egyaránt használhatjuk őket nehézfelvert tésztákhoz, muffinokhoz, gyümölcskenyerekhez és leveles tésztákhoz is.

A Fermento és az Amore magas hozzáadott értékű, hosszú érésű kovászok, amelyek azonnal felhasználhatók egyedi, karakteres ízek kialakítására. E termékek nagy előnye, hogy segítségükkel a pékek az üzemi technológia megváltoztatása nélkül is ritka kovászkülönlegességekkel dolgozhatnak, s így kenyereik ízét tudatosan, a mindenkor vásárlói igényekhez igazítva választhatják meg.

Nem titok, hogy a kenyér alaposan feladja a leckét a 21. század pékjeinek: a kereskedelem igényeit gyorsan kell kielégíteni, a kenyér készítéséhez rendelkezésre álló idő lerövidült, a modern sütőipari technológia a rövid gyártási időkhöz alkalmazkodott (direkt technológiák), így az íz képződéséhez szükséges hosszú tésztaérési idők kikerültek a gyártási folyamatokból.

Pedig pontos leírásokból tudjuk, hogy a kenyér ízét az ókori Egyiptom óta a pékek által helyben készített kovász határozza meg. A kovász használata finomabb kenyereket eredményez, puhább bélzettel és ropogósabb héjjal. Csakhogy napjainkban a sütőipar folyamatosan hagy fel az élesztővel készülő gyors kovászok készítésével, míg a hosszú érési idővel és a természetben található vadélesztők és baktériumok segítségével több napon át tartó kovászkészítés már szinte fel sem lelhető. 

A több napos érési idővel készült természetes kovászok esetében nagyon fontos, hogy az érés során a kovászban lassan kialakuló ízvilágot a természetesen jelen lévő vadélesztők és baktériumtörzsek határozzák meg. Ezt a folyamatot váltja ki az Amore ízkovászok használata, ami a termékfejlesztési lehetőségek sokaságát biztosítja a pékek számára, hiszen így – a hosszadalmas kovászolást kihagyva is – egyedi ízvilágú kenyereket kínálhatnak a fogyasztóknak. A Zeelandia kutatásaiból kiderült, hogy a fogyasztók 84 százaléka számára az íz a legfontosabb szempont, aminek alapján kenyeret választ – vagyis a finom íz az egyetlen dolog, ami a vevőt újra meg újra egy adott termék megvásárlására ösztönzi.

Az Amore olyan, mint egy hagyományosan készített kovász. A tradicionális kovászkészítési folyamatokhoz ragaszkodva a gondosan kiválasztott liszteket, gabonákat és starter kultúrákat alávetjük egy valódi 

fermentre vissza

f01

12/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...