X gomb

Érdekes eredményre jutottak a közelmúlt piaci tesztjei. A kenyeret vásárlók 80 százaléka szerint a legfontosabb dolog a hosszan tartó frissesség, és hajlandók akár többet is fizetni a kenyérért, ha tudják, hogy az 3-4 nap múlva is élvezetes marad. Ez persze azt is jelenti, hogy ritkábban vesznek kenyeret, viszont az egy vásárlásra jutó átlagos összeg magasabb – vagyis a pékség bevétele hosszú távon változatlan marad.

Ha pedig a vevői ilyen fehér kenyeret keresnek, akkor az élelmiszer-kiskereskedelem is ezt fogja rendelni a pékségtől, ami akkor tarthatja meg ügyfeleit és akkor maradhat versenyképes, ha hosszan friss kenyeret tud szállítani. Ehhez kínál segítséget a Zeelandia vadonatúj terméke, amit kifejezetten az új vásárlói szokások szem előtt tartásával fejlesztettek ki a vállalat szakemberei, és ami egyszerre három megoldást is alkalmaz a siker érdekében: 

Lisztjavítás

A Gamma Start & Fresh komplex lisztjavító tulajdonságának köszönhetően a liszt vízfelvevő és gázfejlesztő képessége egyaránt optimalizálódik. A liszt technológiai tulajdonságainak javítása azért fontos, mert így az elvárt térfogatú késztermék készülhet belőle, emellett pedig a tészta alaktartó lesz.

Savanyítás

Az adalék megfelelő savfokot biztosít, javítja a tészta vízfelvételét, fokozza az alkoholos erjedéssel keletkező gázok termelődését, vagyis növekszik a termék térfogata. A Gamma Start & Fresh stabilizálja a sikért, tehát biztosítható a tészta gáztartó képessége.

A frissesség megőrzése

Tárolás során a sütőipari készítmények héja veszít selymes csillogásából, elveszíti cserepességét, szívóssá, lággyá válik. A frissen még rugalmas bélzet keményedik, morzsálódóvá válik, illata jellegtelen lesz, és a még jelentős víztartalmú bélzetben hajszálrepedések jelennek meg. A kedvezőtlen változások oka, hogy az elcsirizesedett keményítő nedvességtartalma átrendeződik. A keményítő szemcsék zsugorodnak, elengedve az előzetesen felvett, megkötött víz egy részét. A sikérváz és a vázat körülvevő keményítőcsiriz között hajszálrepedések keletkeznek, így a bélzet morzsálódó lesz – különösen a direkt technológiával készült kenyerek esetében. Erre nyújt megoldást a Gamma Start & Fresh, ami meggátolja a keményítő öregedését, biztosítva a bélzet frissességét.

Hosszan friss_sub
Shape_sub_1891

Hosszan friss sub

6/14
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...