Érdekes eredményre jutottak a közelmúlt piaci tesztjei. A kenyeret vásárlók 80 százaléka szerint a legfontosabb dolog a hosszan tartó frissesség, és hajlandók akár többet is fizetni a kenyérért, ha tudják, hogy az 3-4 nap múlva is élvezetes marad. Ez persze azt is jelenti, hogy ritkábban vesznek kenyeret, viszont az egy vásárlásra jutó átlagos összeg magasabb – vagyis a pékség bevétele hosszú távon változatlan marad.
Ha pedig a vevői ilyen fehér kenyeret keresnek, akkor az élelmiszer-kiskereskedelem is ezt fogja rendelni a pékségtől, ami akkor tarthatja meg ügyfeleit és akkor maradhat versenyképes, ha hosszan friss kenyeret tud szállítani. Ehhez kínál segítséget a Zeelandia vadonatúj terméke, amit kifejezetten az új vásárlói szokások szem előtt tartásával fejlesztettek ki a vállalat szakemberei, és ami egyszerre három megoldást is alkalmaz a siker érdekében:
Lisztjavítás
A Gamma Start & Fresh komplex lisztjavító tulajdonságának köszönhetően a liszt vízfelvevő és gázfejlesztő képessége egyaránt optimalizálódik. A liszt technológiai tulajdonságainak javítása azért fontos, mert így az elvárt térfogatú késztermék készülhet belőle, emellett pedig a tészta alaktartó lesz.
Savanyítás
Az adalék megfelelő savfokot biztosít, javítja a tészta vízfelvételét, fokozza az alkoholos erjedéssel keletkező gázok termelődését, vagyis növekszik a termék térfogata. A Gamma Start & Fresh stabilizálja a sikért, tehát biztosítható a tészta gáztartó képessége.
A frissesség megőrzése
Tárolás során a sütőipari készítmények héja veszít selymes csillogásából, elveszíti cserepességét, szívóssá, lággyá válik. A frissen még rugalmas bélzet keményedik, morzsálódóvá válik, illata jellegtelen lesz, és a még jelentős víztartalmú bélzetben hajszálrepedések jelennek meg. A kedvezőtlen változások oka, hogy az elcsirizesedett keményítő nedvességtartalma átrendeződik. A keményítő szemcsék zsugorodnak, elengedve az előzetesen felvett, megkötött víz egy részét. A sikérváz és a vázat körülvevő keményítőcsiriz között hajszálrepedések keletkeznek, így a bélzet morzsálódó lesz – különösen a direkt technológiával készült kenyerek esetében. Erre nyújt megoldást a Gamma Start & Fresh, ami meggátolja a keményítő öregedését, biztosítva a bélzet frissességét.
We think you use an outdated browser. One that can't handle HTML5 properly. This magazine is made with Magzmaker, the online magazine cms, that uses modern techniques based on HTML5. We hope that you can install either the latest version of Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox. These browsers allow you to view this magazine smoothly.
Download the latest version of Internet Explorer hier.
Download the latest version of Firefox hier.
Download the latest version of Chrome hier.