A modern táplálkozásban nemcsak a kenyerek, hanem a ropogós péksütemények fogyasztása is nagy szerepet kap. Ezek többféle módon, különböző technológiák variálásával készülhetnek, amelyek közt egyre inkább teret hódít az elősütött termékek gyártása, hiszen így nagyobb  biztonsággal és kevesebb kockázattal biztosítható a termékválaszték a polcokon.

Ám itt is nagyon fontos a termék hosszan tartó frissessége, mivel az idő múlásával egyre gyorsabban mennek végbe az öregedési folyamatok a kisült termék bélzetében. 48 óra elteltével a termék bélzete a vágás, illetve a törés mentén szétesik, morzsalékossá válik. Mindez még drasztikusabb, ha a terméket az elősütés után hosszan lehűtve tárolják. A Zeelandia kísérletei azonban bebizonyították, hogy a helyes gyártástechnológia mellett adagolt Maximo Fresh anyag segít megőrizni a hosszú ideig tárolt termékek frissességét.

Ebben az esetben nemcsak a technológiai paramétereket kell beállítani, hanem a keményítőre is kiemelt figyelmet kell fordítani. A csirizes állapotban lévő keményítő megtartja a víztartalmát, így kevésbé tud leválni a bélzetben lévő denaturálódott fehérje szerkezetéről. Ezáltal a bélzet stabil lesz, a termék pedig tovább marad friss.

A Maximo Fresh 1-2 százalékban adagolva egyaránt használható csomagolt elősütött és fagyasztott termékekhez.

Ugyanakkor a termék stabil térfogata és a sütésnél kialakuló héj színeződésének ideje is fontos szempont. Ebben segíthet a Nordix PB adalékanyag, amit kifejezetten az elősütött technológiához fejlesztett ki a Zeelandia. A helyes technológiai paraméterek betartása mellett a Nordix PB stabil térfogatot ad a terméknek, minimalizálva a készre sütésnél fellépő zsugorodás mértékét. 

Ráadásul ez az adalékanyag a rásütés idejét is csökkenti, mivel a héj gyorsabban tud színeződni. Így a termék a ropogósság mellett a bélzet puhaságát is megtartja, vagyis tovább tartható a polcon, vagy ha szendvicseket készítenek belőle, azok hosszabb időn át lesznek élvezhetők.

Shape_sub_1891
X gomb
kimaxolt_sub_2420

kimaxolt_sub

3/15
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...