Fermentáció4_sub_2131
kovasz_sub_1263
kovasz_sub_1980

Hogy milyen a jó kenyér, arra egyértelmű a válasz: ízzel teli és zamatos. Legalábbis annak kellene lennie, csakhogy amikor egy recepthez egyszerűen gabonákat és magvakat adunk hozzá, az kiveszi a nedvességet a bélzetből, és a kenyér néhány órán belül szárazzá válik. Ez már önmagában is fejtörést okoz, arról nem is beszélve, hogy a hagyományos módszerekkel dolgozó péknek először meg kell főznie a gabonákat, hogy puhák legyenek, vagy hosszú órákig kell vízben áztatni a szemeket. Ez a folyamat nemcsak kényelmetlen, hanem időveszteséggel, többletköltséggel és mikrobiológiai veszéllyel is jár. 

Így aztán a Zeelandiánál elgondolkodtunk azon, hogyan tudnánk több frissességet hozzáadni a kenyérhez? A tesztelést végző pékjeinkben felmerült egy figyelemre méltó ötlet, ami lehetővé tenné, hogy magvakat és más zöldségeket öntsünk bele egy hagyományos folyékony kovászba. Sokat dolgoztunk az eredményes megoldáson, és így született meg a Silkgrain: egy valódi „bélzet-nedvesítő”, ami a kenyeret hidratáltan tartja, sőt kellemes harapási érzettel, textúrával  és megjelenéssel gazdagítja.

A gabona és a zöldségek előkészítésének folyamata a Zeelandia növényi termékeinél egészen egyedi módszerrel történik, ami akár 14 óráig is eltarthat. Minden texturált összetevőt megpuhítunk, és szabályozott hőmérsékleten töltünk be a kovászba, hogy a bélzet zamatossá és rugalmassá váljon, s így legmagasabb értéket biztosítsa a pékeknek és a fogyasztóknak.

Így tehát ahelyett, hogy a szemek és a magvak hozzáadásával eltávolítanánk a nedvességet, igazi frissesség-fokozókká alakítjuk át őket, ami egy egészen új, ígéretes korszakot  nyit a kenyér és a péksütemények készítésében. A Zeelandia tehát örömmel ajánlja a Silkgrain textúrát, ami meglepően újszerű és hatékony megoldást kínál a kenyér frissességének javításához. Büszkék vagyunk erre a termékre, mert olyan eredményt jelez, ami igazolja, hogy érdemes folyamatosan kutatunk és kísérleteznünk.

Új zöldséges termékünk, a Silkgrain Onion Garlic nemcsak jól mutat a kenyér bélzetében, de egészségesebbé, kívánatosabbá és ínycsiklandóbbá is varázsolja a terméket.

Fermentáció4_sub_2132
kovasz_sub_1979

Fermentáció4_sub

5/14
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...