Bár a pisztáciát évszázadok óta ismerik és szeretik Keleten, nálunk csak mostanában kezd megjelenni a cukrász- és péksüteményekben. Persze eddig is népszerű volt a világnak ezen a felén, de inkább csak pörkölt-sózott snackként fogyasztottuk, holott ez a csonthéjas ennél sokkal többre hivatott, hiszen jellegzetes, enyhén édes-sós íze, élénk zöld színe remekül illeszkedik a modern, gourmet élelmiszerek világába. 

Napjaink sütőiparában már határozottan érezhető a pisztácia térhódítása: ez a különleges alapanyag egyre több hagyományos péksüteményben és pékáruban jelenik meg. Jó példa erre, hogy a croissant és a kakaós csiga után most a pisztáciás változatokat keresik a pékségek vevői, akik felfedezték, hogy a tésztába töltött pisztáciás krém vagy a tetejére szórt pisztáciadarabok micsoda luxusérzetet keltenek. A pisztácia és a belőle készült termékek manapság a cukrászat és a sütőipar egyik legforróbb trendjét jelentik, ami biztosan nem egy múló divat lesz, hanem tartós változást hoz, és a pisztácia zöld varázslata egyre több fogyasztót hódít majd meg. Egy ilyen ígéretes trendet a Magyar Zeelandia sem hagyhat figyelmen kívül, ezért a vállalat nemrég bemutatta a 15 százalékos pisztáciatartalmú Chocolatier Pistachio tölteléket, amely egyaránt alkalmas finompékáruk, leveles termékek utólagos töltésére és cukrásztermékek krémjének ízesítésére. Az újdonság intenzív pisztáciaíze, selymes textúrája és a professzionális minősége minden pékség és cukrászat számára biztos sikert jelent!

Pisztácia_4816
X gomb
Pisztácia_sub

Pisztácia sub

11/15
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...