Bár a pisztáciát évszázadok óta ismerik és szeretik Keleten, nálunk csak mostanában kezd megjelenni a cukrász- és péksüteményekben. Persze eddig is népszerű volt a világnak ezen a felén, de inkább csak pörkölt-sózott snackként fogyasztottuk, holott ez a csonthéjas ennél sokkal többre hivatott, hiszen jellegzetes, enyhén édes-sós íze, élénk zöld színe remekül illeszkedik a modern, gourmet élelmiszerek világába.
Napjaink sütőiparában már határozottan érezhető a pisztácia térhódítása: ez a különleges alapanyag egyre több hagyományos péksüteményben és pékáruban jelenik meg. Jó példa erre, hogy a croissant és a kakaós csiga után most a pisztáciás változatokat keresik a pékségek vevői, akik felfedezték, hogy a tésztába töltött pisztáciás krém vagy a tetejére szórt pisztáciadarabok micsoda luxusérzetet keltenek. A pisztácia és a belőle készült termékek manapság a cukrászat és a sütőipar egyik legforróbb trendjét jelentik, ami biztosan nem egy múló divat lesz, hanem tartós változást hoz, és a pisztácia zöld varázslata egyre több fogyasztót hódít majd meg. Egy ilyen ígéretes trendet a Magyar Zeelandia sem hagyhat figyelmen kívül, ezért a vállalat nemrég bemutatta a 15 százalékos pisztáciatartalmú Chocolatier Pistachio tölteléket, amely egyaránt alkalmas finompékáruk, leveles termékek utólagos töltésére és cukrásztermékek krémjének ízesítésére. Az újdonság intenzív pisztáciaíze, selymes textúrája és a professzionális minősége minden pékség és cukrászat számára biztos sikert jelent!
We think you use an outdated browser. One that can't handle HTML5 properly. This magazine is made with Magzmaker, the online magazine cms, that uses modern techniques based on HTML5. We hope that you can install either the latest version of Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox. These browsers allow you to view this magazine smoothly.
Download the latest version of Internet Explorer hier.
Download the latest version of Firefox hier.
Download the latest version of Chrome hier.