Carlo90_3620
X gomb
Carlo90 sub_4856
Carlo90 sub_4851

Lehet, hogy a harmincas években még csendesebb tempóban haladt a világ, de a siker záloga már akkoriban is az innováció volt. A Zeelandia laboratóriumában három éven át kísérleteztek egy teljesen újszerű technológiával, egy ’víz az olajban’ jellegű emulzióval, amelyben az apró vízcseppeket olaj öleli körül. Ettől kezdve a pékek, akik addig étolajjal vagy vajjal kenték be a sütőformákat, végre olyan szert használhattak, ami jól és egyenletesen tapadt, de nem égett rá a késztermékre, és nem volt kormos, olajos mellékíze. Ez volt a Carlo nevű formaleválasztó.

A nagy bejelentés

A De Klok című szaklap 1935 májusi száma szenzációs újdonságként közölte, hogy a Zeelandia egyszerre három új terméket is piacra dobott: egy krémekhez használható alapport és egy piskótaport, de a főszereplő egyértelműen a Carlo volt, amely forradalmasította a tepsi- és forma-zsírozást. A reklámszlogen is erre utalt: „Fittyet hányhat a gazdasági válságra! Ha a Carlóval zsíroz, rövid időn belül nagyvállalkozó lesz!”

A Carlo rengeteg előnyt jelentett a pékeknek, hiszen a sütőformák tiszták maradtak, a süteményeken végre nem érződött az olajos utóíz, ráadásul az új szer sokkal olcsóbb volt, mint az addig használt anyagok. Bár a szakma eleinte óvatosan fogadta az újdonságot, a Zeelandia fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy megismertesse partnereivel ezt az úttörő találmányt, amely örökre megváltoztatta a formaleválasztás addigi módját.

Az alapoktól a speciális igényekig

A Carlo sikere nyomán a Zeelandia felismerte a formaleválasztók fontosságát a modern sütőiparban, és kezdetét vette a folyamatos fejlesztés, amelynek eredményeként a formaleválasztók máig a cég legkeresettebb termékei között szerepelnek.

A pékségeknek és cukrászdáknak ma már rendkívül sok előírásnak kell megfelelniük. A sütőlemezeken nem keletkezhetnek ártalmas égéstermékek, és a sütés közben nem lehet füst, amit a dolgozók belélegezhetnek. Ráadásul a vásárlók is joggal várják el, hogy a pékáru felülete tiszta legyen, ne pedig megfeketedett, vagy kellemetlen mellékízű.

A Zeelandia megoldása minderre egy speciális, sokoldalú formaleválasztó család, és a cég a megfelelő formaleválasztó kiválasztásához szaktanácsadást is nyújt, figyelembe véve a tészta típusát, a sütőlemezek bevonatát, a gyártási folyamatot és a szóróberendezést is. Így a Zeelandia kínálata a pékszakma összes területét lefedi, minden partnere számára biztosítva a tökéletes formaleválasztó képességet, a tiszta környezetet és a gazdaságos felhasználást.

Carlo90 sub_4855
Carlo90_1891

90 éves a Carlo sub

7/15
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...