Ha a vevők hosszan friss kenyeret keresnek, akkor az élelmiszer-kiskereskedelem is ezt fogja rendelni a pékségtől, amely akkor tarthatja meg ügyfeleit és akkor maradhat versenyképes, ha képes ilyen kenyeret szállítani. Erre kínál megoldást a Zeelandia vadonatúj terméke, amit a kovászos technológiával dolgozó pékségek részére fejlesztettek ki a vállalat szakemberei.

A Maximo család új tagja, a Maximo Stabil & Fresh sütőszer egyszerre segíti a lisztjavítást és frissesség megőrzését. Komplex lisztjavító tulajdonságának köszönhetően ez a termék egyaránt optimalizálja a liszt vízfelvevő és gázfejlesztő képességét. A liszt technológiai tulajdonságainak javítása azért fontos, mert így az elvárt térfogatú késztermék készülhet belőle, emellett pedig a tészta alaktartó lesz.

Jól tudjuk, hogy a tárolás során a sütőipari készítmények héja veszít selymes csillogásából és cserepességéből, és aránylag rövid idő alatt szívóssá, lággyá válik. A frissen még rugalmas bélzet keményedik, morzsálódik, illata jellegtelen lesz, és hajszálrepedések jelennek meg benne. Ezeket a kedvezőtlen változásokat az okozza, hogy az elcsirizesedett keményítő nedvességtartalma átrendeződik; a keményítőszemcsék zsugorodnak, elengedve az előzetesen felvett és megkötött víz egy részét. Ilyenkor alakulnak ki a már említett hajszálrepedések a sikérváz és a vázat körülvevő keményítőcsiriz között, ami a bélzet morzsálódódását okozza.

Erre nyújt megoldást a Maximo Stabil & Fresh, ami meggátolja a keményítő öregedését, ezzel pedig biztosítja a bélzet frissességét. Enzimatikus tulajdonsága révén a pékáru hosszan megőrzi kezdeti frissességét, méghozzá anélkül, hogy változtatni kellene a késztermék előállításának technológiáján. Az új sütőszer azonban nemcsak ezért kedvező ajánlat a pékségek számára, hanem azért is, mert adagolása kifejezetten gazdaságos: a térfogati igények figyelembevételével mindössze 0,6-1 százalékkal kell számolni a liszt mennyiségéhez viszonyítva.

X gomb
Maximo Stabil and Fresh sub_3323
Maximo Stabil and Fresh_sub_1891
Maximo Stabil and Fresh_sub

Maximo Stabil and Fresh sub

8/15
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...