Ha a vevők hosszan friss kenyeret keresnek, akkor az élelmiszer-kiskereskedelem is ezt fogja rendelni a pékségtől, amely akkor tarthatja meg ügyfeleit és akkor maradhat versenyképes, ha képes ilyen kenyeret szállítani. Erre kínál megoldást a Zeelandia vadonatúj terméke, amit a kovászos technológiával dolgozó pékségek részére fejlesztettek ki a vállalat szakemberei.
A Maximo család új tagja, a Maximo Stabil & Fresh sütőszer egyszerre segíti a lisztjavítást és frissesség megőrzését. Komplex lisztjavító tulajdonságának köszönhetően ez a termék egyaránt optimalizálja a liszt vízfelvevő és gázfejlesztő képességét. A liszt technológiai tulajdonságainak javítása azért fontos, mert így az elvárt térfogatú késztermék készülhet belőle, emellett pedig a tészta alaktartó lesz.
Jól tudjuk, hogy a tárolás során a sütőipari készítmények héja veszít selymes csillogásából és cserepességéből, és aránylag rövid idő alatt szívóssá, lággyá válik. A frissen még rugalmas bélzet keményedik, morzsálódik, illata jellegtelen lesz, és hajszálrepedések jelennek meg benne. Ezeket a kedvezőtlen változásokat az okozza, hogy az elcsirizesedett keményítő nedvességtartalma átrendeződik; a keményítőszemcsék zsugorodnak, elengedve az előzetesen felvett és megkötött víz egy részét. Ilyenkor alakulnak ki a már említett hajszálrepedések a sikérváz és a vázat körülvevő keményítőcsiriz között, ami a bélzet morzsálódódását okozza.
Erre nyújt megoldást a Maximo Stabil & Fresh, ami meggátolja a keményítő öregedését, ezzel pedig biztosítja a bélzet frissességét. Enzimatikus tulajdonsága révén a pékáru hosszan megőrzi kezdeti frissességét, méghozzá anélkül, hogy változtatni kellene a késztermék előállításának technológiáján. Az új sütőszer azonban nemcsak ezért kedvező ajánlat a pékségek számára, hanem azért is, mert adagolása kifejezetten gazdaságos: a térfogati igények figyelembevételével mindössze 0,6-1 százalékkal kell számolni a liszt mennyiségéhez viszonyítva.
We think you use an outdated browser. One that can't handle HTML5 properly. This magazine is made with Magzmaker, the online magazine cms, that uses modern techniques based on HTML5. We hope that you can install either the latest version of Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox. These browsers allow you to view this magazine smoothly.
Download the latest version of Internet Explorer hier.
Download the latest version of Firefox hier.
Download the latest version of Chrome hier.