Ennek az eredetileg francia desszertnek a története a 19. századra nyúlik vissza. Először ’pain à la Duchesse’ volt a neve, ami annyit tesz: kenyér hercegnő módra. Az elnevezés nem véletlen, hiszen egy fenséges desszertről beszélünk. Később ’éclair’ néven lett ismert, ami villámot jelent, mert ez az édesség mindig villámgyorsan elfogyott a boltokban. Az újragondolt eklert hosszúkás formára terveztük. Az égetett tésztát ropogós réteg borítja, és a Fruit Filling gyümölcstöltelékek tavaszi hangulatot kölcsönöznek a desszertnek. A krémréteg a hagyományostól eltérően egy karakteres étcsokoládé mousse, melynek különlegessége, hogy kolumbiai Luker csokoládéból készül. 

ekler_sub_cim
ekler_sub

Ekler

6/17
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...