Retro_sub_1487
Retro_sub_cim

Sok embernek csillan fel a szeme, ha gyermekkora elfelejtett péksüteményeit újra megpillantja egy üzletben. Éppen ezért soha ne becsüljük le a nosztalgia hatását, és készítsünk néha olyan pékárut is, amit azért vesznek meg az emberek, mert örömmel emlékeznek vissza egy-egy névre, látványra vagy illatra. Persze az sem mellékes szempont, hogy néha jó dolog színesíteni a pékség kínálatát – lehetőleg úgy, hogy egyszerű technológiával, a készleten lévő anyagokkal alkotunk valami újdonságot. Például kétféle fatörzs kiflit, aminek nemcsak a látványa és az íze, hanem már a neve is visszaröpíti a vásárlót néhány évtizeddel.

A fatörzs kifli gyártása kifejezetten egyszerű: az első lépés, hogy egy jól kidolgozott kalácstésztát készítünk. Ezután kettéosztjuk a tésztát, és az egyik felét megszínezzük kakaóporral vagy őrölt paprikával. A tésztadarabokat feladjuk a kívánt tömegre. Osztógép segítségével 30 egyenlő részre osztjuk a sima és a színezett tésztadarabokat is, majd összepárosítjuk a fehér és a színes tésztát. Ügyeljünk arra, hogy az egymásra helyezett tésztát úgy engedjük le a kiflisodró gépen, hogy a színes fele legyen felül, mert így lesz kívül fehér a kifli. A kifliket Carlex Spray formaleválasztóval kezelt lemezen kelesztjük, sütés előtt pedig Ovex Liquide kalácsfénnyel kezeljük és bemetsszük a felületeket. 

Retro_sub

Retro_sub

8/17
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...