Casa Luker_Sub_2842
luker-album.jpgluker-album7.jpgluker-album15.jpg
X gomb
Casa Luker_Sub_2841

Egy falatnyi segítség

 

 

Aki beleharap egy Luker csokoládéba, maga is részesévé válik egy nagyszabású társadalmi segítségnyújtásnak. A Luker cég ugyanis nemcsak nagyszerű csokoládéiról híres, hanem arról is, hogy törődnek a kakaóbabtermelő vidékekkel és az ott élő, ott dolgozó emberekkel. Kolumbiában már több mint hétezer családon segítettek azzal, hogy biztos megélhetést nyújtanak számukra, és támogatják őket az iskolai tanulmányaik befejezésében. Ezen kívül 16.000 hektárnyi területet mentettek meg a kakaóbabtermesztés számára, helyreállítva a gazdálkodást az ötven éven át tartó polgárháború pusztítása után. 

Casa Luker_Sub_2840
Luker_sub_cim_1891

Egyetlen cukrász számára sem újdonság, hogy az igazán kiváló termékhez hibátlan alapanyag kell. Különösen igaz ez a csokoládéra, ami különleges aromákat zár magába, és amikor ezek felszabadulnak a szánkban, egyetlen másodperc alatt el tudjuk dönteni, hogy átlagos vagy minőségi süteménybe haraptunk bele. Mindenképpen érdemes tehát igazán jó csokoládét választani – a Luker termékek pedig kifogástalanok, és gyümölcsös, virágos, magvas ízjegyeik egyedivé teszik a velük készített termékeket.

Ezek a csokoládék kizárólag olyan kakaóbabból készülnek, amelyek megkapták a Nemzetközi Kakaó Szövetség Cacao Fino de Aroma minősítését. Ez egy igazán elit klubnak számít, mert a kivételes besorolást a világ teljes kakaóbab-termésének csupán 8 százaléka kapja meg, és ezek háromnegyed részét Kolumbiában, Peruban, Ecuadorban és Venezuelában termesztik. 

A Luker csokoládékat két nagy csoportra lehet osztani: egy részük termőhelyszelektált (Single Origin) a többi pedig keverék (Blend). A termőhelyszelektált csokoládék jellegzetessége, hogy kizárólag egy adott termőterületen termett kakaóbabból készülnek, így ízjegyeik tisztábban, intenzívebben hordozzák a területre jellemző érzékszervi tulajdonságokat. Kicsit olyan ez, mint a minőségi boroknál a dűlőszelektálás.

A kevert kakaóbabból készült csokoládék vegyesen tartalmazzák a különböző ültetvények sajátosságait. Természetesen ezek is aromás, élvezetes ízvilágú termékek, amelyek között megtalálható a fehér-, tej- és étcsokoládék széles választéka. Ám mindkét termékcsoportnak fontos tulajdonsága, hogy nem dezodorizált kakaóvajból készülnek, így a kakaóvaj természetes ízét és aromáját is magukban hordozzák.

Luker_sub_baking

Casa Luker_Sub

9/17
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...