Egy falatnyi segítség
Aki beleharap egy Luker csokoládéba, maga is részesévé válik egy nagyszabású társadalmi segítségnyújtásnak. A Luker cég ugyanis nemcsak nagyszerű csokoládéiról híres, hanem arról is, hogy törődnek a kakaóbabtermelő vidékekkel és az ott élő, ott dolgozó emberekkel. Kolumbiában már több mint hétezer családon segítettek azzal, hogy biztos megélhetést nyújtanak számukra, és támogatják őket az iskolai tanulmányaik befejezésében. Ezen kívül 16.000 hektárnyi területet mentettek meg a kakaóbabtermesztés számára, helyreállítva a gazdálkodást az ötven éven át tartó polgárháború pusztítása után.
Egyetlen cukrász számára sem újdonság, hogy az igazán kiváló termékhez hibátlan alapanyag kell. Különösen igaz ez a csokoládéra, ami különleges aromákat zár magába, és amikor ezek felszabadulnak a szánkban, egyetlen másodperc alatt el tudjuk dönteni, hogy átlagos vagy minőségi süteménybe haraptunk bele. Mindenképpen érdemes tehát igazán jó csokoládét választani – a Luker termékek pedig kifogástalanok, és gyümölcsös, virágos, magvas ízjegyeik egyedivé teszik a velük készített termékeket.
Ezek a csokoládék kizárólag olyan kakaóbabból készülnek, amelyek megkapták a Nemzetközi Kakaó Szövetség Cacao Fino de Aroma minősítését. Ez egy igazán elit klubnak számít, mert a kivételes besorolást a világ teljes kakaóbab-termésének csupán 8 százaléka kapja meg, és ezek háromnegyed részét Kolumbiában, Peruban, Ecuadorban és Venezuelában termesztik.
A Luker csokoládékat két nagy csoportra lehet osztani: egy részük termőhelyszelektált (Single Origin) a többi pedig keverék (Blend). A termőhelyszelektált csokoládék jellegzetessége, hogy kizárólag egy adott termőterületen termett kakaóbabból készülnek, így ízjegyeik tisztábban, intenzívebben hordozzák a területre jellemző érzékszervi tulajdonságokat. Kicsit olyan ez, mint a minőségi boroknál a dűlőszelektálás.
A kevert kakaóbabból készült csokoládék vegyesen tartalmazzák a különböző ültetvények sajátosságait. Természetesen ezek is aromás, élvezetes ízvilágú termékek, amelyek között megtalálható a fehér-, tej- és étcsokoládék széles választéka. Ám mindkét termékcsoportnak fontos tulajdonsága, hogy nem dezodorizált kakaóvajból készülnek, így a kakaóvaj természetes ízét és aromáját is magukban hordozzák.
We think you use an outdated browser. One that can't handle HTML5 properly. This magazine is made with Magzmaker, the online magazine cms, that uses modern techniques based on HTML5. We hope that you can install either the latest version of Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox. These browsers allow you to view this magazine smoothly.
Download the latest version of Internet Explorer hier.
Download the latest version of Firefox hier.
Download the latest version of Chrome hier.