Közeleg az esküvői szezon, és vele a marcipános torták ideje. Nem véletlen, hogy ilyenkor sokan ragaszkodnak a marcipánhoz, aminek elefántcsontfehér csillogása a menyasszonyi ruhák színválasztékában is egyre divatosabb – úgyhogy készüljünk fel arra, hogy idén sokan kérnek majd ilyen tortát.
Szerencsére a Zeelandia szinte mindent tud a marcipánról, amit már 1920 óta készít a professzionális felhasználók számára. A cégnek tehát jó száz éve volt arra, hogy tökéletesen kidolgozza a recepteket, az elkészítés technológiáját, és megismerje a felhasználók elvárásait. Nem véletlen, hogy a világ sok országában előszeretettel választják a cukrászok a Maro Marzipant, ami mindig természetes termék volt; bármilyen modernek is a gyártó gépsorok, elengedhetetlen a szakértők munkája, sok évtizedes gyakorlata és mesterségbeli tudása – és persze a tökéletes mandula.
Minden célra
A marcipán olyan a cukrásznak, mint az agyag a szobrásznak, ezért a Zeelandia ügyel arra, hogy a Maro Marzipan jól formázható és könnyen nyújtható, rugalmasan használható és jól vágható legyen. Könnyű megformázni, színezni, és bár a késztermék stabilan összeáll, mégsem szárad ki. A kiváló nyújthatóság is nagyon fontos, mert a termék így sütemények, torták befedésére is alkalmas, mivel törések nélkül is könnyen nyújtható.
A Magyar Zeelandia termékkínálatában kétféle marcipán is szerepel. Az egyik a töltelékek készítésére és bonbongyártására alkalmas, kevesebb cukrot tartalmazó – és így kevésbé édes – Marcipan 54/46, aminek a színe kissé sötétebb. A másik a világosabb árnyalatú, és több cukorral készült Marcipán 1:3, ami burkolásra és figurák készítésére való.
Egyedülálló gyártási módszer
A Maro Marzipan az úgynevezett Lübeck módszerrel készül, amit úgy is hívnak, hogy a „meleg úton való eljárás”. Ez azt jelenti, hogy a mandulát a cukorral együtt őrlik és puhítják, majd a masszát felmelegítik így a szavatossági idejét is meghosszabbítja. Ezt követően a mandulamasszát porcukorral keverik össze, és csak ezután hűtik le. A Maro Marzipan 2,5 kg-os légmentesen csomagolt tömbökben kapható, így nemcsak gyorsabban és egyszerűbben lehet vele dolgozni, hanem a higiénia is biztosított, a légmentes csomagolásban pedig hosszabban eltartható. A Marcipan 1:3 kartonos kiszerelése hat darab 2,5 kg-os csomagot tartalmaz, a Marcipan 54/46 kartonja pedig három csomagot. A Marcipan 1:3 szavatossági ideje kilenc hónap, míg a Marcipan 54/46-nak hat hónap. Ennek az az oka, hogy előbbinek magasabb a cukortartalma, ami befolyásolja a szavatossági időt.
We think you use an outdated browser. One that can't handle HTML5 properly. This magazine is made with Magzmaker, the online magazine cms, that uses modern techniques based on HTML5. We hope that you can install either the latest version of Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox. These browsers allow you to view this magazine smoothly.
Download the latest version of Internet Explorer hier.
Download the latest version of Firefox hier.
Download the latest version of Chrome hier.