X gomb COPY

Közeleg az esküvői szezon, és vele a marcipános torták ideje. Nem véletlen, hogy ilyenkor sokan ragaszkodnak a marcipánhoz, aminek elefántcsontfehér csillogása a menyasszonyi ruhák színválasztékában is egyre divatosabb – úgyhogy készüljünk fel arra, hogy idén sokan kérnek majd ilyen tortát.

Szerencsére a Zeelandia szinte mindent tud a marcipánról, amit már 1920 óta készít a professzionális felhasználók számára. A cégnek tehát jó száz éve volt arra, hogy tökéletesen kidolgozza a recepteket, az elkészítés technológiáját,  és megismerje a felhasználók elvárásait.  Nem véletlen, hogy a világ sok országában előszeretettel választják a cukrászok a Maro Marzipant, ami mindig természetes termék volt; bármilyen modernek is a gyártó gépsorok, elengedhetetlen a szakértők munkája, sok évtizedes gyakorlata és mesterségbeli tudása – és persze a tökéletes mandula.

 

Minden célra

 

 

A marcipán olyan a cukrásznak, mint az agyag a szobrásznak, ezért a Zeelandia ügyel arra, hogy a Maro Marzipan jól formázható és könnyen nyújtható, rugalmasan használható és jól vágható legyen. Könnyű megformázni, színezni, és bár a késztermék stabilan összeáll, mégsem szárad ki. A kiváló nyújthatóság is nagyon fontos, mert a termék így sütemények, torták befedésére is alkalmas, mivel törések nélkül is könnyen nyújtható.

A Magyar Zeelandia termékkínálatában kétféle marcipán is szerepel. Az egyik a töltelékek készítésére és bonbongyártására alkalmas, kevesebb cukrot tartalmazó – és így kevésbé édes – Marcipan 54/46, aminek a színe kissé sötétebb. A másik a világosabb árnyalatú, és több cukorral készült Marcipán 1:3, ami burkolásra és figurák készítésére való.

 

Egyedülálló gyártási módszer

 

 

A Maro Marzipan az úgynevezett Lübeck módszerrel készül, amit úgy is hívnak, hogy a „meleg úton való eljárás”. Ez azt jelenti, hogy a mandulát a cukorral együtt őrlik és puhítják, majd a masszát felmelegítik így a szavatossági idejét is meghosszabbítja. Ezt követően a mandulamasszát porcukorral keverik össze, és csak ezután hűtik le. A Maro Marzipan 2,5 kg-os légmentesen csomagolt tömbökben kapható, így nemcsak gyorsabban és egyszerűbben lehet vele dolgozni, hanem a higiénia is biztosított, a légmentes csomagolásban pedig hosszabban eltartható. A Marcipan 1:3 kartonos kiszerelése hat darab 2,5 kg-os csomagot tartalmaz, a Marcipan 54/46 kartonja pedig három csomagot. A Marcipan 1:3 szavatossági ideje kilenc hónap, míg a Marcipan 54/46-nak hat hónap. Ennek az az oka, hogy előbbinek magasabb a cukortartalma, ami befolyásolja a szavatossági időt.

Shape_sub_1891
Silkgrain_sub

A varázslatos marcipán sub

16/17
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...