Kevesen tudják, hogy a nálunk ismert kakaós csiga igazi hungarikum: egy gödi cukrászmester, Pösch Mór készítette el először, hogy meglepje vele a barátait 1908. január 11-én, amikor a születésnapját ünnepelték. A sütemény alighanem sikert arathatott, mert attól kezdve a gödi cukrászatban mindig kapható volt, és a mai napig hihetetlenül népszerű a magyar vásárlók közt. Az elmúlt évtizedekben a kakaós csiga klasszikus iskolai tízóraivá vált, amit sokan csak akkor vettek észre, amikor a tavaszi koronavírus-járvány miatt a gyerekek otthon maradtak, és e sütemény forgalma látványosan visszaesett. Ez persze nem örök időkre szól, ezért ne mondjunk le róla – már csak azért se, mert kevés olyan sokoldalú süteményféle létezik, mint a csiga. Bátran variálhatjuk a legkülönfélébb édes és sós töltelékekkel, sőt a tésztáját is többféleképpen elkészíthetjük.
We think you use an outdated browser. One that can't handle HTML5 properly. This magazine is made with Magzmaker, the online magazine cms, that uses modern techniques based on HTML5. We hope that you can install either the latest version of Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox. These browsers allow you to view this magazine smoothly.
Download the latest version of Internet Explorer hier.
Download the latest version of Firefox hier.
Download the latest version of Chrome hier.