A modern pékségekben gyakran jelennek meg új technológiák, amelyeket össze kell hangolni a régi megoldásokkal. Ilyen problémát jelent a kovász készítése is, ami sokszor nehéz döntések elé állítja a pékeket.
A kenyér mindig fontos volt a táplálkozásban, és az is marad. Manapság a gépi feldolgozó eljárásokkal lényegesen hamarabb elkészülhet a kenyér – na de mi legyen a kovásszal, amit már a tészta előtt akár napokkal el kell készíteni? Emiatt a technológiai folyamatok is hosszabbá válnak, ez pedig arra készteti a pékeket, hogy gazdasági szempontokat is figyelembe vegyenek. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy bár a körülmények változnak, a készterméknek mindig pontosan olyannak kell lennie, amilyennek a vásárlók megszokták.
A Magyar Zeelandia felismerte ezt az ellentmondást, és új, természetes kovászaival praktikus lehetőséget kínál ügyfeleinek, hogy a lehető legjobban oldhassák meg ezt a problémát – vagyis hogy a terméket gazdaságosan, a lehető legrövidebb idő alatt, mégis a lehető legjobb minőségben készíthessék el.
Kovászainkat természetes úton, akár öt napon át erjesztjük. Az erjedési idő alatt a tejsav mellett olyan íz- és aromaanyagok keletkeznek, melyek más úton nem jöhetnének létre. Ezek a természetes anyagok biztosítják kenyereink ízét és illatát. A Zeelandia kovászokat az új trendekhez és igényekhez igazítva por formában készítjük, vagyis az „élő” aktív kovászt ellenőrzött körülmények között por alakúra szárítjuk, és már folyékony állapotban stabilizáljuk. A szárítási folyamat során a kovász elveszít ugyan néhány illékony anyagot, de a pirítással új ízek alakulnak ki benne.
Az Efficiente W 200 kovász használatával a pékek kifejezetten egyéni termékeket készíthetnek, hiszen az üzemi technológia megváltoztatása nélkül is ritka kovász-különlegességekkel dolgozhatnak, tudatosan választva meg kenyereik ízét. Márpedig a finom íz a legfontosabb dolog, ami miatt a vásárló újra ugyanazt a kenyeret választja majd.
We think you use an outdated browser. One that can't handle HTML5 properly. This magazine is made with Magzmaker, the online magazine cms, that uses modern techniques based on HTML5. We hope that you can install either the latest version of Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox. These browsers allow you to view this magazine smoothly.
Download the latest version of Internet Explorer hier.
Download the latest version of Firefox hier.
Download the latest version of Chrome hier.