kovasz_sub_1263
kovasz_sub_1980

A modern pékségekben gyakran jelennek meg új technológiák, amelyeket össze kell hangolni a régi megoldásokkal. Ilyen problémát jelent a kovász készítése is, ami sokszor nehéz döntések elé állítja a pékeket. 

A kenyér mindig fontos volt a táplálkozásban, és az is marad. Manapság a gépi feldolgozó eljárásokkal lényegesen hamarabb elkészülhet a kenyér – na de mi legyen a kovásszal, amit már a tészta előtt akár napokkal el kell készíteni? Emiatt a technológiai folyamatok is hosszabbá válnak, ez pedig arra készteti a pékeket, hogy gazdasági szempontokat is figyelembe vegyenek. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy bár a körülmények változnak, a készterméknek mindig pontosan olyannak kell lennie, amilyennek a vásárlók megszokták. 

A Magyar Zeelandia felismerte ezt az ellentmondást, és új, természetes kovászaival praktikus lehetőséget kínál ügyfeleinek, hogy a lehető legjobban oldhassák meg ezt a problémát – vagyis hogy a terméket gazdaságosan, a lehető legrövidebb idő alatt, mégis a lehető legjobb minőségben készíthessék el.

Kovászainkat természetes úton, akár öt napon át erjesztjük. Az erjedési idő alatt a tejsav mellett olyan íz- és aromaanyagok keletkeznek, melyek más úton nem jöhetnének létre. Ezek a természetes anyagok biztosítják kenyereink ízét és illatát. A Zeelandia kovászokat az új trendekhez és igényekhez igazítva por formában készítjük, vagyis az „élő” aktív kovászt ellenőrzött körülmények között por alakúra szárítjuk, és már folyékony állapotban stabilizáljuk. A szárítási folyamat során a kovász elveszít ugyan néhány illékony anyagot, de a pirítással új ízek alakulnak ki benne.

Az Efficiente W 200 kovász használatával a pékek kifejezetten egyéni termékeket készíthetnek, hiszen az üzemi technológia megváltoztatása nélkül is ritka kovász-különlegességekkel dolgozhatnak, tudatosan választva meg kenyereik ízét. Márpedig a finom íz a legfontosabb dolog, ami miatt a vásárló újra ugyanazt a kenyeret választja majd.

kovasz_sub_1979

kovasz_sub

7/11
Kattintson a tartalomjegyzékre!

Lapozáshoz használja az oldalsó nyilakat!
Loading ...