a puhaság növeléshez, és a technológiai utasítások betartása mellett optimális frissességet biztosít, legyen szó akár kalácsokról, kiflikről, zsemlékről, kenyérfélékről vagy pogácsákról.
A Zea használatán kívül persze az nagyon fontos, hogy a kisütés után minden lehetséges módon bent tartsuk a vizet a termékekben, ami a hűlési időszakban is hajlamos elillanni, főleg a hosszú sütési idő és helytelen tárolás miatt. Figyeljünk tehát a sütési időre, a hűtési és tárolási időre, a raktár páratartalmára és az ottani levegő áramlási sebességére.
A pékek évszázadok óta próbálkoznak azzal, hogy termékeik sokáig frissek és puhák maradjanak; az egyik régi módszer a vízfelvétel fokozása volt a feltárt liszt adagolásával, amit forrázással értek el. Ez hozott ugyan némi eredményt, de csak rövid időre volt hatásos.
A Zeelandia komoly kutatásokat végzett ezzel kapcsolatban, és a kísérletekből kiderült, hogy a termékek bélzetében a keményítő a kisütés után először csak lassan, néhány óra múltán viszont már erőteljesen megpróbál visszarendeződni a dagasztás előtti állapotába. Ezt a folyamatot hívjuk a keményítő retrogardációjának. Ezt a visszarendeződést igyekszünk meggátolni, illetve késleltetni a Zea Soft és Zea Special készítményekkel, amelyek hosszú idők óta bizonyítják, hogy igenis létezik megoldás erre a problémára.
A Zea egy növényi zsír- és vízbázisú emulzió, aminek adagolásával egy komplexum alakul ki a sütéskor elcsirizesedett amilozzal és amilopektinnel. A kötött állapotban lévő amilopektin nem tud újra kristályosodni, így lelassíthatjuk a bélzet öregedését, és megőrizhetjük a termékek kezdeti puhaságát. A Zea kiváló lehetőségeket biztosít
We think you use an outdated browser. One that can't handle HTML5 properly. This magazine is made with Magzmaker, the online magazine cms, that uses modern techniques based on HTML5. We hope that you can install either the latest version of Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox. These browsers allow you to view this magazine smoothly.
Download the latest version of Internet Explorer hier.
Download the latest version of Firefox hier.
Download the latest version of Chrome hier.